Bij Elite Car Detailing hebben wij een uitgebreid scala aan onderhoudspakketten, naast onze detailing service. Wij bieden opties aan zoals; interieur reinigen, leer conditioneren, (Gtechniq) wax behandeling, dakafdichting, renoveren lichtmetalen velgen…

Hieronder kunt u lezen hoe deze behandelingen het uiterlijk van uw auto kunnen verbeteren en het plaatje compleet maken!

Onderhoudspakketten voor uw detailing arrangement:

Glas

Ruitbehandeling

Een water verdringende ruit behandeling kan de zichtbaarheid in natte rijdomstandigheden enorm verbeteren. Dankzij deze afstotende behandeling hoeft u geen gebruik meer maken van de ruitenwissers bij snelheden van meer dan 50 kmpu. Beter zicht, ijs en sneeuw worden eenvoudig verwijderd, waardoor er minder slijtage van de ruitenwisserbladen is.

PRIJZEN VANAF...

Small: €30 – XL/4×4: €70
Tijd: 45-90 minuten

Interieur

Reiniging van het Interieur

De binnenkant van uw auto is waar u de meeste tijd doorbrengt. Dit moet dan ook fris en schoon zijn. Maar helaas hopen allerlei soorten van stof, vuil en puin zich op aan de binnenkant van een auto; meestal door de bestuurder en de passagiers meegenomen naar binnen door schoenen e.d. Daar kan men niets aan doen. Wij kunnen u een oplossing bieden. Het compleet interieur wordt diep gereinigd met behulp van schoonmaakmiddelen en technieken van de hoogste kwaliteit. Van de vloerbekleding tot het plafond, velours of doek, kunnen we het allemaal schoonmaken. Vloerbedekking en stoffering wordt gestofzuigd, de binnenste ruiten gereinigd. De weefsels worden diep gereinigd, kunststof en rubbers worden gereinigd en beschermd.

PRIJZEN VANAF...

Small: €60 – XL/4×4: €125
Tijd: 1-3 uur

Leer

Leder reiniging / conditioneren

Het leer is gereinigd, gevoed en tenslotte geconditioneerd met vloeibare leer ter bescherming. Deze verzacht, maakt de geur van de huid weer als nieuw en het voorkomt de vroegtijdige veroudering van de huid.

Herstel van het leer

Na verloop der jaren, kan leer gaan kraken, stroef aanvoelen en vervagen als het niet goed wordt onderhouden. Een van de meest voorkomende gebeurtenissen is dat de kussens stroef en dof gaan worden door het in en uit uw auto stappen. De werkwijze omvat; strippen van het leer van oude onderdelen / kleur, opnieuw verven van de zitplaatsen (of het hele interieur indien nodig) en dan het voeden en het conditioneren van het leer om het terug naar zijn oorspronkelijke staat te herstellen.

PRIJZEN VANAF...

Small: €40 – XL/4×4: €95
Tijd: 1-3 uur

Voor leerrestauratie (herstel) is de prijs afhankelijk van de ernst van de schade.

Wax

Premium Wax Meerdere Lagen

Indien u dit wenst kunnen extra lagen wax aangebracht worden voor een betere bescherming.

Premium Wax Upgrade

Wilt u liever een op maat gemaakte premium wax toepassen op uw voertuig als onderdeel van één van onze detailing services, laat het ons dan weten.

PRIJZEN VANAF...

Vanaf €55 na de eerste applicatie
Tijd: 2-3 uur

Dak

Dakafdichting (Soft Top)

Een Stof top bestaat uit een multi-layer samengestelde stof aan de buitenkant, een binnenste laag en geverfd polyester / katoen-voeringstof, acryl textiel is zeer UV bestendig … dat is waarom het wordt gebruikt in deze toepassing. Het is water afstotend, is bestand tegen vuil en belemmert meeldauw vorming. Door de jaren heen en door gebruik vermindert de oorspronkelijke behandeling, waardoor een periodieke reiniging en voorbehandeling nodig is en zo de levensduur van de stof kan verlengen. Na ongeveer een jaar, beginnen stoffen cabriolet daken hun vlekbestendigheid te verliezen, en u zult beginnen te merken dat het doek nat wordt en tijd nodig heeft om te drogen als het regent.

Elite Car Detailing kan uw cabrio waterafstotend maken als een vers gewaxte auto. Eerst wordt het dak gereinigd en dan passen we een langdurige High Tech Fabric Guard toe die uw schone soft top beschermt tegen water, vuil, vet en schade door de zon voor maximaal een jaar.

PRIJZEN VANAF...

Small: €95 – XL/4×4: €155
Tijd: 1-2 dagen

Wielen

Renovatie van lichtmetalen velgen

We strippen de velgen en controleren alle legeringen op metaal schade en repareren ze waar dat veilig gedaan kan worden, inclusief het rechttrekken. Vervolgens poedercoaten we het hele wiel volledig. Vaak met strengere specificaties dan de originele lakkleuren, tegen zeer scherpe prijzen.

Velg verzegeling

De velgen van een auto krijgen veel te verduren. Remstof (en andere dingen als zand, zout etc.) tast het wieloppervlak aan en indien dit niet goed wordt schoongehouden, kan het leiden tot corrosie van het metaal. De prijs van deze behandeling is dus vele male goedkoper dan een nieuwe set lichtmetalen velgen.
Door het aanbrengen van een doorzichtige beschermingslaag zal vuil zich niet snel aan de lak van de velg kunnen hechten. Dit betekent ook dat uw wielen makkelijker te reinigen zijn de volgende keer. Wij verwijderen alle wielen en brengen de verzegeling aan op de voor- en achterkant van de wielen voor extra bescherming. Wij maken hierbij gebruik van onze Gtechniq producten.

renoveren lichtmetalen velgen
renoveren lichtmetalen velgen
renoveren lichtmetalen velgen

PRIJZEN VANAF...

Montage

Demonteren meerdelige velgen: €12,50 p.s.

Montage van meerdelige velgen incl. afdichten en op moment aandraaien van de boutjes/moertjes: €27,50 p.s.

Poedercoaten

Excl. chemisch ontlakken, schadevrij maken en glasparelstralen
in uni-kleur: €200 per set (4) autovelgen
in metallic kleur: €250 per set (4) autovelgen

 

Incl. chemisch ontlakken, schadevrij maken en glasparelstralen
in uni-kleur: €350 per set (4) autovelgen
in metallic kleur: €400 per set (4) autovelgen

2-K spuiten (natlakken)

Excl. chemisch ontlakken, schadevrij maken en glasparelstralen
in uni-kleur: €350 per set (4) autovelgen
in metallic kleur: €450 per set (4) autovelgen

 

Incl. chemisch ontlakken, schadevrij maken en glasparelstralen

in uni-kleur: €500 per set (4) autovelgen
in metallic kleur: €600 per set (4) autovelgen

Randen polijsten autovelg

Tot 5 cm breedte €75 p.s.
Voor iedere cm breder €15 meerprijs

Hoogglansverdichten

Dit is het machinaal spiegelpolijsten van een auto/motorvelg.
Chemisch ontlakken (noodzakelijk): €17,50 p.s.
Per velg verdichten: €8,50 per inch (max. 21 inch)

Rekenvoorbeeld:

Voor een 16″ velg zijn de kosten dus:

16 X €8,50 + €17,50 = €153,50 p.s.

(p.s. = per stuk) | Prijzen zijn incl. BTW

G Techniq

G Techniq – Smart Surface Science

Waarom niet GTechniq toevoegen als een extra optie aan uw Brons, Zilver of Goud Lakcorrectie-pakket (het is standaard opgenomen in onze Elite pakket)?
Met ons Gtechniq beschermingspakket krijgt u niet alleen een uitstekende glans en kleur. U krijgt ook nagenoeg een onderhoudsvrije auto die u minder vaak hoeft schoon te maken en met minimale inspanning kunt reinigen. Wij coaten uw gehele auto met de onderstaande GTechniq producten, welke ervoor zorgen dat de finish er over de komende maanden nog net zo goed uit ziet, als wanneer u hem komt ophalen.

  • Lichtmetalen velgen, wielkasten, deuren, motorkap en achterklep diep gereinigd
  • Lichtmetalen velgen diep van binnen gereinigd en buiten, volledig geseald met C5 Wheel Armour gevolgd met 2 lagen EXO V2
  • Lakwerk gecoat met C1 + Crystal Lacquer gevolgd met 2 lagen EXO V2
  • Alle exterieur trims (kunststof delen) behandeld met C4 Permanent Trim Restorer
  • Glas gecoat met G1 ClearVision Smart Glass
  • Vloerbedekking gestofzuigd, interieurbekleding gereinigd en gecoat met C6 Natural Trim
  • Met stof bekleedde stoelen en vloerbedekking gecoat met I1 Smart Stof om vlekken en gemorste vloeistoffen af te weren.
  • Lederen stoelen gecoat met L1 Leather Guard om oppervlakkige vlekken van donker gekleurde materialen (bv Jeans) te voorkomen.
  • Banden worden voorzien met T1 Long Life Tyre Gel

PRIJZEN VANAF...

(naast de kosten van het gekozen lak correctie pakket)

Small: €205

Medium: €260

Large: €320

XL/4×4: €385

Crystal Serum upgrade: €250

Tijd: 7-14 uur

G Techniq Crystal Serum

Voor het absolute ultieme in duurzaamheid, kunt u kiezen om te upgraden naar de nieuwe Gtechniq Crystal Serum applicatie.

Het Crystal Serum is een game-changer: het is zo hard dat zelfs uitgebreide polijstmachine, die normaliter door de lak van uw auto kan branden indien deze niet met zorg wordt bedient, de beschermlaag niet kan verwijderen. Met een 50ml fles kan men precies één auto coaten. Het Crystal Serum mag uitsluitend door professionals worden toegepast in een speciaal geprepareerde omgeving.

Met het Crystal Serum aangebracht, heeft u een permanente bescherming laag op de oppervlakken van uw auto die we vervolgens afwerken met EXO V2 om de auto dat zijdezachte en gladde gevoel te geven, evenals een Wet look als finishing touch.

Let op, vanwege het permanente karakter bieden we alleen het Crystal Serum aan op lakkleuren die voldoende gebreken-vrij zijn. Als algemene richtlijn betekent dit dat de auto ofwel in zeer goede ‘nieuwe’ staat moet zijn, of gecorrigeerd door ons naar de Brons (op lichte auto’s) of zilver (medium / donker) standaard.

  • G Techniq Crystal Serum coating aangebracht op het lakwerk (in plaats van C1+)
Wet Sand

Wat is nat schuren (wet sanding)?

Wanneer wij ‘nat schuren,’ schaven we voorzichtig een microscopische laag af van een verfoppervlak, gebruik makend van speciaal schuurpapier / pads en water. We doen dit om een ‘platte’, spiegel-achtige oppervlak achter te laten, volledig vrij van onvolkomenheden en met ongeëvenaarde glans. Bekijk onze video voor een start-tot-afwerking demonstratie van het proces. Dezelfde auto is te zien op onze website hier.

Nat schuren / kleurschuren (wet sanding / colour sanding)

Nat schuren bestaat al decennia. Jaren geleden, heette het hetzelfde proces dat we vandaag de dag gebruiken kleurschuren omdat de autolak uit één stadium bestond (primer en één gekleurde laklaag). Wanneer de finish door blootstelling aan ultraviolette straling (UVR) verdween, bracht het afschuren van de geoxideerde lak ( en daarmee de onderliggende verse laklaag blootleggend) de oorspronkelijke kleur terug. Als je een één fase lak gaat natschuren kun je de kleur van de verf zien in het water als je schuurt. Als je een blanke lak afwerking afschuurt zal het water een witachtige kleur hebben, omdat de geschuurde deeltjes van de blanke lak witachtig of ondoorzichtig zijn.

Hoe lang blijft het effect?

Nat schuren is permanent. In tegenstelling tot een wax / kit zal het niet slijten na een bepaalde periode. Geen enkel product op de markt zal hetzelfde resultaat krijgen als nat schuren. Er is geen vergelijking. Iets om ook te overwegen; de fabrieksgarantie wordt niet beïnvloed hierdoor.

Waarom Nat Zand?

Soms is de enige manier om een zware imperfectie te verwijderen of te verminderen door het oppervlak te schuren. Dit kan een snelle en effectieve manier zijn om een zware kras of schuurplek te verwijderen, als je bekwaam en heel voorzichtig bent. Aan de andere kant kan deze methode leiden tot een enkele reis naar de spuitcabine als je over enthousiast bent en niet weet wanneer je moet stoppen!
Een andere reden dat mensen bij ons komen voor het wet sanding is de vlekkeloze, show auto afwerking van het gehele voertuig. Een afwerking die volledig glad en / of defectvrij is. Een nat geschuurde afwerking zorgt voor een uitzonderlijke diepte, helderheid en glans.

Indien u een keuze heeft gemaakt voor het pakket dat zowel bij uw auto als budget past, kunt u een afspraak inboeken.